Kveite med pannestekt tomatsaus

Preview image

Kveite med pannestekt tomatsaus

Icon Insertion Number Icons Example

4 p

Steking

Ingredienser

Pannestekt tomatsaus:

  • 2 ss Odelia steking rapsolje

  • 1 ts aleppo pepper, ev. chiliflak

  • 3 fedd hvitløk, i tynne skiver

  • 600 g cherrytomater, delt i to

  • 1 ts buljongpulver/½ terning grønnsaksbuljong, knust

  • ½ sitron, saft og finrevet skall

  • 1 neve frisk basilikum

  • 1 ts flaksalt

  • 1/2 ts nykvernet pepper

  • 1 ts sukker

Kveite:

  • 4 kveitefileter

  • Salt og nykvernet pepper

  • Ca. 3 ss Odelia steking rapsolje

Forberedelser

Pannestekt tomatsaus:

Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett aleppo pepper og hvitløk og stek i et minutt til det lukter aromatisk. Hell i tomatene og la dem steke til de begynner å kollapse og frigi masse væske, ca. 10 minutter. Riv sitronskallet fint og legg det til side før du klemmer sitronsaften over tomatene og rører inn sammen med buljongpulveret. La det småputre i et par minutter før du tilsetter sitronskall, basilikum, salt, pepper og sukker. Etter to minutter til i pannen er tomatene ferdig.

Kveite:

Tørk godt av fisken og gni den inn med salt og pepper. Varm opp oljen over middels høy varme i en panne og stek fisken, først med skinnsiden ned, til den akkurat er gjennomstekt. Tipp gjerne litt på pannen underveis og hell olje over toppen på fisken mens den steker. Server toppet med tomatene og sausen.

Previous
Previous

Lun, aromatisk olje

Next
Next

Eltefri focaccia med oliven og rosmarin