Kveite med pannestekt tomatsaus

Kveite med pannestekt tomatsaus
4 p
Steking
Ingredienser
Pannestekt tomatsaus:
2 ss Odelia steking rapsolje
1 ts aleppo pepper, ev. chiliflak
3 fedd hvitløk, i tynne skiver
600 g cherrytomater, delt i to
1 ts buljongpulver/½ terning grønnsaksbuljong, knust
½ sitron, saft og finrevet skall
1 neve frisk basilikum
1 ts flaksalt
1/2 ts nykvernet pepper
1 ts sukker
Kveite:
4 kveitefileter
Salt og nykvernet pepper
Ca. 3 ss Odelia steking rapsolje
Forberedelser
Pannestekt tomatsaus:
Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett aleppo pepper og hvitløk og stek i et minutt til det lukter aromatisk. Hell i tomatene og la dem steke til de begynner å kollapse og frigi masse væske, ca. 10 minutter. Riv sitronskallet fint og legg det til side før du klemmer sitronsaften over tomatene og rører inn sammen med buljongpulveret. La det småputre i et par minutter før du tilsetter sitronskall, basilikum, salt, pepper og sukker. Etter to minutter til i pannen er tomatene ferdig.
Kveite:
Tørk godt av fisken og gni den inn med salt og pepper. Varm opp oljen over middels høy varme i en panne og stek fisken, først med skinnsiden ned, til den akkurat er gjennomstekt. Tipp gjerne litt på pannen underveis og hell olje over toppen på fisken mens den steker. Server toppet med tomatene og sausen.