Pizza med nduja og salami
Pizza med nduja og salami
4 p
Baking
Ingredienser
Pizzadeig:
3 ts tørrgjær
3 dl lunkent vann
500 g siktet hvetemel, gjerne pizzamel, pluss ekstra til utbaking
2,5 ts flaksalt
2 ss Odelia baking rapsolje
Ca. 0,5 dl semulegryn, til utbaking
Topping:
Ca. 1,5 dl passata/tomatsaus
2 ferske mozzarella
Ca. 75 g nduja
100 g salami
1 stor neve ruccula
Odelia baking rapsolje til servering
Flaksalt
Forberedelser
Pisk sammen gjær og vann og la det hvile i 5 minutter til gjæren så vidt begynner å boble. Bland mel og salt i en stor bakebolle, rør ut oljen i gjærblandingen og elt de to sammen til en myk og smidig deig i ca. 10 minutter. Ta ut deigen, mel bollen godt og legg deigen tilbake for heving, tildekket med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle. Når den har hevet til dobbel størrelse er den klar, minst 30 minutter, men gjerne kaldt over natten. Del deigen i 2 like store emner, ev. 4 små pizzaer, og strekk den ut på semulegryn, med håndflaten mot kjøkkenbenken. Topp med pizzasaus, mozzarella revet i biter, små biter av nduja og salami. Dersom du har en pizzastein må denne forvarmes i god tid før steking. Legg den nederst i ovnen og bruk over- og undervarme, 230-250 grader grader. Har du ikke pizzastein bruker du en vanlig, forvarmet stekeplate. Stek pizzaene til skorpen er sprø og gyllen og osten har smeltet. Server toppet med ruccula, litt ekstra olje og et par klyper salt.