Pizza med nduja og salami

Preview image

Pizza med nduja og salami

Icon Insertion Number Icons Example

4 p

Baking

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 3 ts tørrgjær

  • 3 dl lunkent vann

  • 500 g siktet hvetemel, gjerne pizzamel, pluss ekstra til utbaking

  • 2,5 ts flaksalt

  • 2 ss Odelia baking rapsolje

  • Ca. 0,5 dl semulegryn, til utbaking

Topping:

  • Ca. 1,5 dl passata/tomatsaus

  • 2 ferske mozzarella

  • Ca. 75 g nduja

  • 100 g salami

  • 1 stor neve ruccula

  • Odelia baking rapsolje til servering

  • Flaksalt

Forberedelser

Pisk sammen gjær og vann og la det hvile i 5 minutter til gjæren så vidt begynner å boble. Bland mel og salt i en stor bakebolle, rør ut oljen i gjærblandingen og elt de to sammen til en myk og smidig deig i ca. 10 minutter. Ta ut deigen, mel bollen godt og legg deigen tilbake for heving, tildekket med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle. Når den har hevet til dobbel størrelse er den klar, minst 30 minutter, men gjerne kaldt over natten. Del deigen i 2 like store emner, ev. 4 små pizzaer, og strekk den ut på semulegryn, med håndflaten mot kjøkkenbenken. Topp med pizzasaus, mozzarella revet i biter, små biter av nduja og salami. Dersom du har en pizzastein må denne forvarmes i god tid før steking. Legg den nederst i ovnen og bruk over- og undervarme, 230-250 grader grader. Har du ikke pizzastein bruker du en vanlig, forvarmet stekeplate. Stek pizzaene til skorpen er sprø og gyllen og osten har smeltet. Server toppet med ruccula, litt ekstra olje og et par klyper salt.

Previous
Previous

Eltefri focaccia med oliven og rosmarin

Next
Next

Sandwich med pistasjpesto, aïoli og mortadella