Eltefri focaccia med oliven og rosmarin
Eltefri focaccia med oliven og rosmarin
8-10 p
Baking
Ingredienser
6 dl lunkent vann
2 ts tørrgjær
2 ts honning
600 g siktet hvetemel
1 ss flaksalt, pluss mer til topping
Ca. 8 ss Odelia baking rapsolje
1 ss smør
1 neve kalamata-oliven, uten steiner
2 stilker frisk rosmarin
Forberedelser
Pisk sammen vann, gjær og honning i en bolle og la blandingen hvile i 5 minutter – den skal så vidt begynne å boble. Hell i mel og salt og rør til alt melet er blandet inn –deigen er nå klissete og litt ujevn i konsistensen, men det er meningen. Hell 4 ss olje i en stor bakebolle, hell over deigen, vend den inn i oljen og dekk den til med plastfolie. Sett bakebollen i kjøleskapet og la deigen heve i minst 8 timer, til den har doblet i størrelse. Smør hendene med litt olje og ta tak i øvre kant med begge hendene. Brett den over midten av deigen. Roter bollen 90 grader og gjør det samme rundt hele. Repeter denne brettingen to ganger, med 20 minutters mellomrom. Smør en ildfast form (34x24 cm) med smør og 1 ss olje og hell i deigen sammen med all resterende olje i bollen. La deigen etterheve i minst 1 time. Olje fingrene igjen og press dem ned i deigen for å lage små hull over hele overflaten. Fordel olivenene og rosmarinbladene utover (press dem litt nedi deigen), hell over 1 ss olje og strø på litt ekstra flaksalt. Stek i 20-30 minutter i ovnen i 230 grader med over- og undervarme og avkjøl på rist.