OM ODELIA
Odelia er et norsk oljeeventyr som handler om raps fra solgule landskap på Østlandet der det er flest lange soldager, og best vekstvilkår for rapsdyrking. En gruppe Østfold-bønder startet Norsk Matraps BA i 2001 for å videreutvikle produksjon av raps som et nytt og lønnsomt satsingsområde. Sammen med Matforsk og ernæringsfysiologer har bøndene og agronomiforskningen funnet frem til frøsorter og produksjonsmetoder som sikrer et rent og trygt rapsoljeprodukt, garantert fritt for genmodifisert råmateriale. Østfold-bøndenes filosofi er å levere en ernæringsmessig sunn og trygg rapsolje av ypperste kvalitet ved selv å bidra i hele produksjonskjeden, fra åker til ferdig produkt.
Norsk kaldpresset rapsolje er rik på E-vitamin og Omega 3 fettsyrer. Forholdet mellom flerumettet og enumettet fett er spesielt gunstig. Av matoljer har rapsoljen lavest andel mettet fett. Odelia fremstilles av rendyrket, norsk raps. Prosessen foregår uten oppvarming og bruk av kjemikalier. Oppbevares i kjøleskap etter at flasken er åpnet.