Sandwich med pistasjpesto, aïoli og mortadella

Preview image

Sandwich med pistasjpesto, aïoli og mortadella

Icon Insertion Number Icons Example

4 p

Naturell

Ingredienser

Pistasjpesto:

  • 1 stor neve ruccula

  • 1 potte frisk basilikum

  • 1 fedd hvitløk

  • 40 g parmesan, finrevet

  • 1 dl pistasjnøtter, ev. ristede valnøtter eller pinjekjerner

  • Ca. 1 dl Odelia naturell rapsolje

  • Ca. 2 ss sitronsaft, smak til

  • Flaksalt og nykvernet pepper

Aïoli:

  • 1 dl Odelia naturell rapsolje

  • 2 eggeplommer

  • 2 ts dijonsennep

  • 1 fedd hvitløk

  • Ca. 1 ts sitronsaft, ev. sherryeddik

  • 1 ts aleppo pepper, ev. chiliflak

  • Flaksalt

Montering:

  • 4 skiver godt brød

  • 4 egg

  • Ca. 3 ss Odelia steking rapsolje

  • Flaksalt

  • 8 skiver mortadella

  • Aleppo pepper, ev. chiliflak

Forberedelser

Pistasjpesto:

Legg alle ingrediensene i en stor morter og knus sammen til en fin pesto, bruk ev. en foodprosessor. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og tilsett mer olje dersom du ønsker en mer rennende konsistens.

Aïoli:

Hell olje, eggeplommer, sennep, finrevet hvitløk, sitronsaft, aleppo pepper og en god klype salt i et høyt beger. Kjør det sammen til en tykk og blank aïoli med en stavmikser og smak den til med salt og ev. mer sitronsaft.

Montering:

Stek brødskivene i litt olje i en panne over middels varme til de er gylne og sprø. Stek eggene, toppet med litt flaksalt. Smør brødskivene med aïoli og pesto og legg deretter på et par skiver mortadella, et egg og en klype aleppo pepper.

Previous
Previous

Pizza med nduja og salami