Sandwich med pistasjpesto, aïoli og mortadella
Sandwich med pistasjpesto, aïoli og mortadella
4 p
Naturell
Ingredienser
Pistasjpesto:
1 stor neve ruccula
1 potte frisk basilikum
1 fedd hvitløk
40 g parmesan, finrevet
1 dl pistasjnøtter, ev. ristede valnøtter eller pinjekjerner
Ca. 1 dl Odelia naturell rapsolje
Ca. 2 ss sitronsaft, smak til
Flaksalt og nykvernet pepper
Aïoli:
1 dl Odelia naturell rapsolje
2 eggeplommer
2 ts dijonsennep
1 fedd hvitløk
Ca. 1 ts sitronsaft, ev. sherryeddik
1 ts aleppo pepper, ev. chiliflak
Flaksalt
Montering:
4 skiver godt brød
4 egg
Ca. 3 ss Odelia steking rapsolje
Flaksalt
8 skiver mortadella
Aleppo pepper, ev. chiliflak
Forberedelser
Pistasjpesto:
Legg alle ingrediensene i en stor morter og knus sammen til en fin pesto, bruk ev. en foodprosessor. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og tilsett mer olje dersom du ønsker en mer rennende konsistens.
Aïoli:
Hell olje, eggeplommer, sennep, finrevet hvitløk, sitronsaft, aleppo pepper og en god klype salt i et høyt beger. Kjør det sammen til en tykk og blank aïoli med en stavmikser og smak den til med salt og ev. mer sitronsaft.
Montering:
Stek brødskivene i litt olje i en panne over middels varme til de er gylne og sprø. Stek eggene, toppet med litt flaksalt. Smør brødskivene med aïoli og pesto og legg deretter på et par skiver mortadella, et egg og en klype aleppo pepper.