Vi er Odelia

Odelia er et norsk oljeeventyr som handler om raps fra solgule landskap på Østlandet. En gruppe Østfold-bønder startet Norsk Matraps BA i 2001 for å videreutvikle produksjon av raps som et nytt og lønnsomt satsingsområde. Dyrkernes filosofi er å levere en ernæringsmessig sunn og trygg rapsolje av ypperste kvalitet ved selv å bidra i hele produksjonskjeden, fra åker til ferdig produkt.

Raps fra gårdene:

  • Gjulem gård, Rakkestad

  • Fladberg gård, Rakkestad

  • Lundestad gård, Halden

  • Skjørtvedt gård, Mysen

  • Skjelin Nordre gård, Fredrikstad

  • Kåpe gård, Revetal

  • Dæhli gård, Spydeberg

Sunnhet fra solgule åkre

Kaldpresset rapsolje har den laveste andelen mettet fett i noen matolje. Den er rik på vitamin E og omega 3, samtidig som forholdet mellom omega-3- og omega-6-fettsyrer er ideelt. Oljen fremstilles ved at rapsfrø presses mekanisk, uten oppvarming eller bruk av kjemikalier.

Odelias 10 oljevettregler

  • Rapsolje er ernæringsmessig den beste oljen.

  • Rapsoljen har et ideelt forhold mellom omega-3 og -6.

  • To ss rapsolje daglig gir anbefalt mengde omega-3.

  • Av matoljer har rapsoljen lavest innhold av mettet fett.

  • Den sunneste rapsoljen er kaldpresset, som Odelia.

  • Olje har tre fiender; lys, luft og varme.

  • Matolje holder seg bedre på glassflaske enn i plast.

  • Frostet flaske filtrerer bort 60 prosent av lysstrålene.

  • Harsknet olje kan til forveksling lukte som oljemaling.

  • Odelia bør oppbevares i kjøleskapet etter åpning.