Vi er Odelia
Odelia er et norsk oljeeventyr som handler om raps fra solgule landskap på Østlandet. En gruppe Østfold-bønder startet Norsk Matraps BA i 2001 for å videreutvikle produksjon av raps som et nytt og lønnsomt satsingsområde. Dyrkernes filosofi er å levere en ernæringsmessig sunn og trygg rapsolje av ypperste kvalitet ved selv å bidra i hele produksjonskjeden, fra åker til ferdig produkt.
Raps fra gårdene:
Gjulem gård, Rakkestad
Fladberg gård, Rakkestad
Lundestad gård, Halden
Skjørtvedt gård, Mysen
Skjelin Nordre gård, Fredrikstad
Kåpe gård, Revetal
Dæhli gård, Spydeberg
Sunnhet fra solgule åkre
Kaldpresset rapsolje har den laveste andelen mettet fett i noen matolje. Den er rik på vitamin E og omega 3, samtidig som forholdet mellom omega-3- og omega-6-fettsyrer er ideelt. Oljen fremstilles ved at rapsfrø presses mekanisk, uten oppvarming eller bruk av kjemikalier.
Odelias 10 oljevettregler
Rapsolje er ernæringsmessig den beste oljen.
Rapsoljen har et ideelt forhold mellom omega-3 og -6.
To ss rapsolje daglig gir anbefalt mengde omega-3.
Av matoljer har rapsoljen lavest innhold av mettet fett.
Den sunneste rapsoljen er kaldpresset, som Odelia.
Olje har tre fiender; lys, luft og varme.
Matolje holder seg bedre på glassflaske enn i plast.
Frostet flaske filtrerer bort 60 prosent av lysstrålene.
Harsknet olje kan til forveksling lukte som oljemaling.
Odelia bør oppbevares i kjøleskapet etter åpning.