Lun, aromatisk olje

Preview image

Lun, aromatisk olje

Icon Insertion Number Icons Example

4-6 p

Steking

Ingredienser

  • 1 dl skoldede mandler

  • 1,5 dl Odelia steking rapsolje, ev. kan du bruke chiliolje og sløyfe chiliflak

  • 1 ss kapers

  • 1 stilk frisk rosmarin

  • 1 ts aleppo pepper/chiliflak

  • 1 fedd hvitløk, finrevet

  • 1 neve gode oliven, gjerne castelvetrano, fjern steinene

  • ½ sitron og ½ appelsin, finrevet skall

  • 1 liten neve frisk bladpersille/ basilikum, finhakket

  • Flaksalt

  • 250 g ricotta/gresk yoghurt til servering

  • Godt brød

Forberedelser

Rist nøttene gylne i en tørr stekepanne over middels varme, grovhakk dem og legg dem til side. Varm oljen i pannen og stek kapers og rosmarin til det lukter aromatisk og kapersen har fått litt farge. Tilsett aleppo pepper, hvitløk, sitrusskall og oliven og stek til hvitløken har blitt gyllen. Vend inn urter, mandler og en god klype salt og fjern fra varmen. Smør ricottaen utover et stort fat og hell over blandingen. Server sammen med godt brød til å dyppe i.

Previous
Previous

Konfiterte cherrytomater

Next
Next

Kveite med pannestekt tomatsaus