Grillet squash med pistasj-dukkah
Grillet squash med pistasj-dukkah
4 p
Chili
Ingredienser
Pistasj-dukkah:
1 dl hvite sesamfrø
1 ss spisskummenfrø
1 ss korianderfrø
½ ts hvite, ev. rosa pepperkorn
1 dl skallede pistasjnøtter
1 ts nigellafrø (kan sløyfes)
Ca. 1 ts flaksalt
Squash og servering:
2 squash
Ca. 2 ss Odelia chili rapsolje pluss ekstra til servering
8 skiver med godt brød, pitabrød eller lavash
250 g ricotta
1 sitron, kun skallet
1 neve frisk mynte
Forberedelser
Pistasj-dukkah:
Rist sesamfrø, spisskummen og koriander hver for seg i en tørr stekepanne over middels varme til de lukter aromatisk - de steker ulikt, så det er best å steke dem separat for å unngå at de blir brent. Knus dem fint i en morter, ev. en foodprosessor, sammen med pepperet og nøttene. Rør inn nigellafrøene og smak til med salt. Blandingen kan oppbevares i kjøleskapet på et glass i flere uker.
Squash og servering:
Skjær squashene i 5 mm tykke skiver på langs og pensle dem med chiliolje. Grill dem til de har fått fine grillmerker på begge sider og har myknet. Rist eller grill brødene, smør dem med ricotta og legg på squashskivene. Topp med litt ekstra chiliolje, pistasj-dukkah, finrevet sitronskall og finhakket mynte.