Menu
Steking chili

STEKING CHILI

Odelia Stekeolje med chili gir mye smak til alle retter av kjøtt, egg, fisk, sjømat og grønt. Passer til marinade og steking i panne, wok, ovn, gryte og grill. Olje med chili gir ekstra sprek smak til dressingen. Risle litt olje over pizzaen eller bruk den som smaksrik dipp til ferskt brød. Søtt og hot går fint sammen. Prøvchilistekte epler eller grillet frukt med vaniljeis

 

Steking

FRITERTE EGGENUDLER

1 flaske Odelia Chiliolje

1 pakke eggnudler

1 kopp hakket fersk persille

Fingersalt

Chiliflakes (hakket og tørket rød chili, uten frø)

Varm opp oljen. Ved 180° C vil den begynne å bevege seg. Stikk skaftet på en tresleiv ned i oljen. Bruser den, er temperaturen riktig. Er oljen for varm, skru ned til middels styrke.

Legg nudlene forsiktig ned i oljen med tre- eller stålklype. Vend dem slik at de blir jevnt stekt. La nudlene dryppe av fettet på et tørkepapir. Strø salt, chiliflakes og persille over nudlene mens de er varme.

Vær forsiktig når du friterer. Det kan være lurt å ha et lokk tilgjengelig som kan kvele flammene om uhellet skulle være ute. Slokk aldri med vann!

Steking

MEZE AV GRILLEDE GRØNNSAKER M/HUMMUS

Marinade:

 

1 dl Odelia Chiliolje

1 ts paprikapulver

1 ss hakket frisk persille

½ ts nykvernet pepper

½ ts kumminpulver

½ ts korianderpulver

 

Grønnsaker som paprika, tomater, mild chili, squash og aubergine passer godt på grill eller i grillpanne. Straks grønnsakene er ferdig grillet og fremdeles varme, vender du dem i marinaden.

 

Server grønnsakene sammen med hummus.

Hummus:

 

2 bokser kikerter, skylles godt

Saften av ½ -1 sitron

3 hvitløkfedd, grovt hakket

½ -1 dl Odelia Naturell

1 ½ -2 ss tahini

 

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniver. Kjør til blandingen er jevn. Bland hummus med oljen til konsistensen er perfekt. Topp med litt ekstra Odelia Chiliolje før servering.

Steking

OKSE INDREFILET

4 porsjoner:

 

1 kg okse indrefilet delt i 4 biffer

2 ss Odelia chiliolje

Litt fingersalt

 

Marinade:

 

1 dl Odelia Chiliolje

2 ss brunt sukker

2 ss soyaolje

½ ts sort pepper

½ ts paprikapulver

 

La biffene ligge i romtemperatur i minimum 30 minutter før de stekes. Er biffen kald vil den kjøle ned stekepanna, og kjøttet blir kokt i stedet for stekt. Smør litt av marinaden på kjøttet 20 min før steking. Da rekker kryddersmaken å trekke godt inn.

 

Ha Odelia Chiliolje i varm panne. Stek kjøttet på høy temperatur. Kjøttet skal ha steikeskorpe på alle sider.

 

Skru ned varmen til middels og tilsett resten av marinaden. Strø over litt fingersalt.

 

Stek videre på medium varme til det så vidt pipler kjøttsaft opp på oversiden av kjøttet. Snu biffen. Når saften pipler frem på nytt tar du kjøttet vekk fra pannen og lar det hvile. Kjøttet er nå medium stekt.

 

Biffene skal hvile i 5 – 10 minutter på et lunt sted før servering.

Steking

OVNSBAKT LAMMECARRÉ

4 personer:

 

1 – 1,2 kg lammecarré

2 ss Odelia Chiliolje til steking

 

Olje & urteblanding:

2 ss sennepsfrø

2 ss fersk rosmarin

Litt hakket rød chili

2 fedd skivet hvitløk

1 dl Odelia Chiliolje

 

Lammecarréen skjæres fri for fett og sener. Ribbeina skal være på fileten, men fjern kjøtt og fett på beina.

 

Krydre kjøttet med salt og pepper, og brun det godt i stekepanna.

Legg lammecarréen på et ovnsbrett, og hell over olje- og urteblandingen. Stekes ferdig i ovnen på 175 grader.

Steketiden avhenger av tykkelsen på fileten, men rundt 20 min er et godt tips. Når steketermometret viser 60 grader har kjøttet nådd kjernetemperaturen.

La kjøttet hvile i 10 min før det skjæres opp.

 

Server gjerne ovnsbakte rotgrønnsaker til.

Steking

RØSTIPOTETER

4 porsjoner :

 

½ kg poteter, skrelt og grovt revet

1 ss grovt salt

2 ss + 2 ss Odelia Chiliolje

Pepper etter smak

 

Revne poteter blandes med salt. Sett blandingen til side i ca 10 min slik at vannet trekker ut. Klem potetene tørre i et rent kjøkkenhåndkle. Det er viktig å bli kvitt så mye væske som mulig. Bland potetene med 2 ss olje. Krydre med pepper etter smak.

Urtedressing:

 

1 dl Odelia Sitronolje

2 ss hakket frisk dill

2 ss hakket frisk persille

 

Varm 2 ss Odelia Chiliolje i en stekepanne. Strø et tynt lag potetrasp i pannen. Fres til potetene på toppen begynner å bli gjennomsiktige, og bunnen er gyllen og sprø. Snu potetkaken og stek på andre siden til fargen er fin og gyllen. Tilsett mer olje ved behov. Røsti serveres varm og sprø.

Steking

BRUSCHETTA

Forrett til 4

 

4 skiver godt brød, som landbrød eller pariserloff

1 fedd hvitløk, finhakket

4 ss Odelia Chiliolje

 

1 pk fersk mozzarellaost, helst buffalo, i skiver

Gode tomater, feks 15 cherrytomater, skåret i terninger

1 kopp frisk basilikum, grovt revet

2 ss Odelia Chiliolje

Nykvernet pepper

Litt godt fingersalt

 

Ha oppskårne tomater i en bolle. Vend dem forsiktig i revet basilikum. Tilsett 2 ss Odelia Chiliolje. Dryss med nykvernet pepper og litt salt etter smak.

Bland hakket hvitløk med 4 ss Odelia Chiliolje. Smør blandingen på brødskivene med pensel, og rist brødet i en stekepanne.

Legg brødet på en tallerken og fordel skivet mozarella over. Topp med tomatblandingen. Risle noen ekstra dråper Odelia Chiliolje på toppen, – da blir smaken enda sprekere.