Menu
Baking

BAKING

Effektiv bakeeffekt og bedre volum skyldes at raps har et naturlig høyt innhold av lecitin fra naturens side. Sunne egenskaper fra kaldpresset rapsolje tilsatt soya-lecitin gir også saftig bakverk og bedre holdbarhet. Bruk Odelia Baking til brød, muffins og kaker, paier, pannekaker og vafler, og til alle typer ferdige blandinger av mel- og brødmiks.

 

BRØDPINNER MED PARMESAN

BRØDPINNER MED PARMESAN

Ca 30 stk

 

25 g gjær

3 dl fingerlunkent vann

6 dl siktet hvetemel

1 dl finrevet parmesan

2 ts salt

5 ss Odelia Baking

 

Fingersalt, litt revet parmesan og chiliflakes til å strø på utsiden

 

Løs opp gjæren i vannet og bland med olje. Ha mel, parmesan og salt i en stor bolle, og rør inn væsken til det blir en passe fast deig. Elt blandingen noen minutter i bollen eller på et melet bord. Deigen skal være myk, smidig og elastisk, men ikke klissete. Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca 1 time.

 

Slå ned den ferdig hevede deigen, og elt ut luftboblene på et melet underlag. Skjær deigen i tommelbrede strimler. Trill ut hvert emne til lange og lillefingertykke pinner. Legg grissiniene på et stekebrett dekket med bakepapir, og la dem etterheve ca. 15 minutter under kjøkkenhåndkle.

 

Hver grissini pensles med litt vann. Dryss på fingersalt, resten av parmesanen og chiliflakes.

 

Stek grissiniene på 200 grader i 12 – 15 minutter til de er gylne.

 

Avkjøl på rist, og oppbevar luftig slik at de ikke blir myke.

 

Server gjerne med grønn pesto.

 

Grønn pesto:

 

1 stor bunt basilikum

½ dl pinjekjerner

50 g revet parmesan

3 båter hvitløk

1½ dl Odelia Naturell

½ ts salt

¼ ts pepper

 

Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en foodprosessor. Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøringen. Rør inn parmesan, og smak til med salt og pepper.

VALNØTTBRØD

VALNØTTBRØD

1 liter vann

50 g gjær

1 ss Odelia Baking

1 ts salt

6 dl sammalt hvetemel, grov

8 dl sammalt rugmel

8 dl hvetemel

75 g valnøtter

Varm vann og olje til ca. 37 °C. Gjæren smuldres og røres ut i væskeblandingen. Tilsett salt og mel, og elt deigen til den blir glatt og smidig.

La deigen heve under plast i ca. 45 minutter.

Hakk valnøttene, og kna dem inn i deigen.

Del deigen i fire deigemner og form dem til runde brød.

Legg brødene på et stekebrett kledd med bakepapir. Dryss litt mel over, og la dem etterheve under kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.

Stek brødene på nederste rille på 200 °C i 30-40 minutter.

Server brødet med en skål Odelia Naturell tilsatt litt balsamico og godt fingersalt.

FOCACCIA

FOCACCIA-BRØD

Bland 1 pakke focaccia-miks med anbefalt mengde Odelia Baking. Følg anvisingen på pakken.

Dryss litt fingersalt og fersk hakket rosmarin over det nystekte focaccia-brødet. Hell gjerne over noen spiseskjeer Odelia Sitronolje. Det gir ekstra god og sprø smak.

Focaccia-brød smaker fantastisk godt som tilbehør til pastaretter, tapas, supper og mye annet.

GULROTKAKE

GULROTKAKE

1 pakke ferdig gulrotkakemiks. Tilsett angitt mengde Odelia Baking.

For å gjøre kaken mer spennende kan du tilsette:

1 stk finrevet gulrot. Klem ut overskuddsvæsken gjennom et kjøkkenhåndkle.

 

50 g hakkete pistasjnøtter (eller andre nøtter etter smak)

50 g tørkede tranebær

Følg anvisningen på pakken.

Glasur:

 

250 g smøreost (feks Philadelphia)

3 ss Odelia Naturell

300 g melis

1 ss presset appelsinsaft

 

Rør sammen alle ingrediensene til glasuren.

 

Kakebunnen avkjøles. Smør på glasur og pynt med litt revet appelsinskall.

SJOKOLADEKAKE M/JORDBÆRCOULIS

SJOKOLADEKAKE M/JORDBÆRCOULIS

1 pakke ferdig sjokoladekakemiks blandes med anbefalt mengde Odelia Baking.

Glasur:

 

250 gram melis

1 ss kakao

3 ss kaffe (du bestemmer selv hvor mye kaffesmak du ønsker)

4 ss Odelia Naturell

1 ss vaniljesukker

 

La kaken avkjøles før du smører på glasuren.

Jordbærcoulis:

 

300 g jordbær (friske eller frosne)

150 g sukker

Saften av en ½ lime

0,5 dl kokende vann

1 ss Odelia Chiliolje

 

Ha jordbær, sukker, limesaft, chiliolje og kokende vann i en kjele. La blandingen småkoke over svak varme til sukkeret har løst seg opp. Bruk enten stavmikser eller foodprosessor til å mose blandingen jevn uten klumper, og avkjøl sausen. Den kan gjerne stå i kjøleskapet frem til servering.