Chili-scampi med basilikum-aïoli

Chili-scampi med basilikum-aïoli
4 p
Chili
Ingredienser
Basilikum-aïoli:
1 dl Odelia naturell rapsolje
2 eggeplommer
2 ts dijonsennep
1 lite fedd hvitløk
Ca. 1 ts sitronsaft, ev. sherryeddik
1 ts aleppo pepper, ev. chiliflak
Flaksalt
1 stor neve frisk basilikum
Scampi:
1 kg rå scampi, med eller uten skall
Ca. 4 ss Odelia chili rapsolje
3 fedd hvitløk
Flaksalt
3 ss smør
1 ts røkt paprikapulver, gjerne Pimentón de la Vera
2 ss sherryeddik
0,5 dl vann
½ sitron
Forberedelser
Basilikum-aïoli:
Hell olje, eggeplommer, sennep, finrevet hvitløk, sitronsaft, aleppo pepper og en god klype salt i et høyt beger. Kjør det sammen til en tykk og blank aïoli med en stavmikser og smak den til med salt og ev. mer sitronsaft. Legg i basilikumen og kjør det sammen.
Scampi:
Pass på at alle scampiene er renset for tarmer. Forvarm en stekepanne over middels høy varme. Varm opp oljen, gi hvitløksfeddene et hardt slag hver og legg i sammen med scampiene. Strø over noen klyper med salt og la dem steke til de er rosa og har fått en fin stekeskorpe. Fjern hvitløken og legg dem på et stort serveringsfat. La stekepannen avkjøles i et par minutter før du legger i smør og røkt paprika. Skrap godt opp alle bitene i bunnen av pannen mens smøret smelter og bruner lett. Tilsett eddik og vann og gi blandingen et raskt oppkok. Klem i sitronsaften og hell blandingen over rekene. Server med aïolien.