Chili-scampi med basilikum-aïoli

Preview image

Chili-scampi med basilikum-aïoli

Icon Insertion Number Icons Example

4 p

Chili

Ingredienser

Basilikum-aïoli:

  • 1 dl Odelia naturell rapsolje

  • 2 eggeplommer

  • 2 ts dijonsennep

  • 1 lite fedd hvitløk

  • Ca. 1 ts sitronsaft, ev. sherryeddik

  • 1 ts aleppo pepper, ev. chiliflak

  • Flaksalt

  • 1 stor neve frisk basilikum

Scampi:

  • 1 kg rå scampi, med eller uten skall

  • Ca. 4 ss Odelia chili rapsolje

  • 3 fedd hvitløk

  • Flaksalt

  • 3 ss smør

  • 1 ts røkt paprikapulver, gjerne Pimentón de la Vera

  • 2 ss sherryeddik

  • 0,5 dl vann

  • ½ sitron

Forberedelser

Basilikum-aïoli:

Hell olje, eggeplommer, sennep, finrevet hvitløk, sitronsaft, aleppo pepper og en god klype salt i et høyt beger. Kjør det sammen til en tykk og blank aïoli med en stavmikser og smak den til med salt og ev. mer sitronsaft. Legg i basilikumen og kjør det sammen.

Scampi:

Pass på at alle scampiene er renset for tarmer. Forvarm en stekepanne over middels høy varme. Varm opp oljen, gi hvitløksfeddene et hardt slag hver og legg i sammen med scampiene. Strø over noen klyper med salt og la dem steke til de er rosa og har fått en fin stekeskorpe. Fjern hvitløken og legg dem på et stort serveringsfat. La stekepannen avkjøles i et par minutter før du legger i smør og røkt paprika. Skrap godt opp alle bitene i bunnen av pannen mens smøret smelter og bruner lett. Tilsett eddik og vann og gi blandingen et raskt oppkok. Klem i sitronsaften og hell blandingen over rekene. Server med aïolien.

Previous
Previous

Spicy tomatsalat med grillet halloumi

Next
Next

Konfiterte cherrytomater