Konfiterte cherrytomater
Konfiterte cherrytomater
1 stort glass
Steking
Perfekt tilbehør til grillmat, i salater eller på ristet brød.
Ingredienser
800 g cherrytomater, gjerne i ulike farger
4 fedd hvitløk, i skiver
3 stilker timian
1 ss fennikelfrø
1 liten neve frisk basilikum
1 ts flaksalt
Ca. 5 dl Odelia steking rapsolje
Forberedelser
Forvarm ovnen til 190 grader. Skjær et lite kryss nederst på hver tomat. Kok opp en stor kjele med vann og legg i tomatene i 20 sekunder - det letteste er å dyppe dem ned i en sil. Avkjøl dem straks i iskaldt vann og skrell forsiktig av skinnet. Legg tomatene i en liten ildfast form, i et enkelt lag, og tilsett resten av ingrediensene. Tomatene skal være dekket av olje nesten hele veien opp, så tilsett mer olje ved behov. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek tomatene i 30 minutter. Avkjøl dem og hell dem over på et stort glass med lokk. Server romtemperert.