Konfiterte cherrytomater

Preview image

Konfiterte cherrytomater

Icon Insertion Number Icons Example

1 stort glass

Steking

Perfekt tilbehør til grillmat, i salater eller på ristet brød.

Ingredienser

  • 800 g cherrytomater, gjerne i ulike farger

  • 4 fedd hvitløk, i skiver

  • 3 stilker timian

  • 1 ss fennikelfrø

  • 1 liten neve frisk basilikum

  • 1 ts flaksalt

  • Ca. 5 dl Odelia steking rapsolje

Forberedelser

Forvarm ovnen til 190 grader. Skjær et lite kryss nederst på hver tomat. Kok opp en stor kjele med vann og legg i tomatene i 20 sekunder - det letteste er å dyppe dem ned i en sil. Avkjøl dem straks i iskaldt vann og skrell forsiktig av skinnet. Legg tomatene i en liten ildfast form, i et enkelt lag, og tilsett resten av ingrediensene. Tomatene skal være dekket av olje nesten hele veien opp, så tilsett mer olje ved behov. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek tomatene i 30 minutter. Avkjøl dem og hell dem over på et stort glass med lokk. Server romtemperert.

Previous
Previous

Chili-scampi med basilikum-aïoli

Next
Next

Lun, aromatisk olje