Urtemarinade

Preview image

Urtemarinade

Icon Insertion Number Icons Example

4 p

Chili

(passer godt til lam, storfe og svin)

Ingredienser

  • 1 ts korianderfrø

  • Salt og nykvernet pepper

  • 2 store never friske urter, gjerne rosmarin, bladpersille og mynte

  • 1 dl Odelia chili rapsolje

  • 1 ss rødvinseddik til servering

Forberedelser

Rist korianderfrøene til de lukter aromatisk i en tørr stekepanne over middels varme og knus dem grovt. Gni inn kjøttet med salt, pepper og korianderfrø og legg dem i en stor bolle eller en glidelåspose. Finhakk urtene og ha dem i sammen med oljen. Gni alt godt sammen og la det marinere i en time i romtemperatur, ev. opp til to dager i kjøleskapet. La overflødig marinade renne av før du griller kjøttet for å unngå flammer. Server penslet med rødvinseddik, toppet med litt friske, finhakkede urter.

Next
Next

Grillet squash med pistasj-dukkah